Styresamling – bedriftsbesøk og arbeid med ny strategi

Bak fra venstre: Asle Hasselvold (styreleder, MNA), Kim Mjønestrø (prosjektmedarbeider, CIVAC), Harald Ratchje (styremedlem, NTNU). Foran fra venstre: Ingjerd Bunkholdt (styremedlem, TRV Gruppen), Trond Norum (daglig leder, CIVAC), Tove Hatling Jystad (styremedlem, Grønt kompetansesenter Mære-Skjetlein). Styremedlem Bård Olav Sugustad var ikke til stede.
29. - 30. august møttes styret og administrasjonen i CIVAC på Stjørdal. På agendaen sto omvisning hos Glava, styremøte og videre arbeid med CIVACs nye strategiplan for perioden 2025-2030.
Besøk hos Glava på Stjørdal

I forkant av samlingen tok vi turen innom Glava på Stjørdal hvor vi ble møtt av daglig leder Oddvar Aftret. Oddvar ga oss en introduksjon til Glavas produksjon på lokasjonen, noe som raskt ledet til en interessant diskusjon om både muligheter og utfordringer. Vi fikk også servert noen morsomme fakta om produksjonen. Visste du for eksempel at Glava på Stjørdal i løpet av ett døgn produserer fiber (glasstråder) tilsvarende omtrent 65 ganger herfra til månen, tur/retur? Eller at 1 pakke med glavarull inneholder 7615 kilometer med fiber?

Etter presentasjonen var det på med hjelm og refleksvest, før Oddvar guidet oss rundt på en omvisning i produksjonslokalene. Her fikk vi bli med på glassets fornyelsesreise, fra mottak av kastede glassflasker, planglass og diverse, gjennom knusing og smelting, til spinning av glasstråd, forming og herding fibrene, og til slutt kapping og pakking av ferdige isolasjonsprodukter. En spennende prosess som viser gjenbruk og sirkulærøkonomi i praksis.

 

 

Styremøte og strategiworkshop

Deretter gikk turen til Ersgard, en gård fra 1755 som er ombygd til kurs- og konferanselokaler. Der gjennomførte vi styremøte og en strategiworkshop i et møterom i toppen av den ombygde siloen på gården. Under workshopen ble det jobbet videre med strategiutkastet som ble utarbeidet sammen med våre medlemmer i strategiworkshopen i mai. Dette arbeidet blir gjort med bakgrunn i at den eksisterende strategien for CIVAC er i ferd med å utdateres, og det må derfor landes en ny strategi for perioden 2025-2030. Dette arbeidet vil fortsette utover høsten.

Del artikkelen:

Lignende artikler

ReMass – Bedriftsnettverk for resirkulerte masser

Hovedmålet med ReMass er å skape nye verdikjeder for produksjon av resirkulerte tilslag og økt bruk av kortreiste, stedlige masser i vei-, bygg- og anleggsprosjekter. Dette skal bidra til bedre utnyttelse av ressurser og redusere mengden masser som går til deponi.

Les mer

Circular Food Futures – prosjektmøte i Oslo

6.-9. oktober var vi i CIVAC i Oslo for å møte representanter fra INCIENs prosjektgruppe i tilknytning til prosjektet Circular Food Futures. Sammen besøkte vi ulike aktører innen verdikjeden for mat, og reflekterte rundt muligheter og utfordringer i verdikjeden, både i Tsjekkia og i Norge.

Les mer