«Itjnå salat uten CO₂!»

Nå starter vi et prosjekt for enda grønnere salatproduksjon!

Fotosyntesen er verdens viktigste kjemiske prosess! Den sørger for at planter omdanner CO₂, vann og lys til oksygen og energi (mat på bordet). Hver gang du koser deg med Crispisalat fra Frostabedriften Frisk Salat AS til fredagstacoen, så bør du skjenke CO₂ molekylene i lufta en liten takk for hjelpa.

Nå skal Frisk Salat, Ocean GeoLoop og SINTEF Industri se på hvordan de kan gjøre salaten enda grønnere. I dag forsynes salatplantene i drivhuset med CO₂ fra propanforbrenning. Nå skal denne gjengen se på hvordan man ved bruk av Ocean GeoLoops innovative og 100% rene karbonfangstteknologi, kan forsyne salatplantene til Frisk Salat med lokal og biogen CO₂. Et prosjekt for fremtiden!

Med fotosyntesen som drivkraft og CO₂ som en helt nødvendig innsatsfaktor i salatproduksjon, viser dette initiativet hvordan nytenking i veksthusbransjen, banebrytende trøndersk teknologi, forskningskompetanse i verdensklasse og samarbeid kan gjøre veksthusproduksjon lokalt og globalt mer bærekraftig. Vi i CIVAC er stolte av å ha vært fødselshjelpere for dette prosjektet, og gleder oss til fortsettelsen.

 

Bilde av prosjektdeltagerne som holder i salat.
På bildet fra venstre: Are Lund (SINTEF Industri), Trond Norum (CIVAC), Ole Magnus Svarva (Ocean GeoLoop), Morten Skjevik og Terje Viken (FriskSalat).
Foto: Viggo Iversen (Ocean GeoLoop)
Del artikkelen:

Lignende artikler