Circular Food Futures

CIVAC deltar i et tsjekkisk prosjekt som tar sikte på å styrke sirkulær økonomi i matverdikjeden. Målet er å dele kunnskap, fremme samarbeid og øke bevisstheten om matsektorens kompleksitet blant ulike interessenter i både Tsjekkia og Norge.

Prosjektet hadde et avsluttende arrangement 23. oktober hvor prosjektets resultater ble presentert. Video fra dette kan sees her (noe problemer med mikrofonen i starten, hopp frem til 8:30 for fungerende lyd):

 

 

*For english project description, scroll down.

 

Prosjektet ledes av Instituttet for Sirkulær Økonomi (INCIEN) i Tsjekkia, hvor CIVAC deltar som norsk samarbeidspartner, og er finansiert av EHP-fondet og Norway Grants.

Prosjektet utforsker temaet sirkulær økonomi innen matverdikjeden, med fokus på å dele og utdype kunnskap innen matsektoren og initiere samarbeid med viktige tsjekkiske og norske interessenter.

Målet med prosjektet er å øke bevisstheten og bringe temaet mat til et bredere publikum på tvers av ulike organisasjoner og virksomheter – fra store selskaper og SMB-er til ideelle organisasjoner og offentlige etater. Ved å fremheve kompleksiteten i matsektoren, søker prosjektet å informere disse organisasjonene og samle dem for samarbeid. Spesielt vil norsk erfaring og ekspertise være avgjørende for å inspirere det tsjekkiske publikummet gjennom eksempler på beste praksis og vellykkede casestudier. Prosjektet har også som mål å dele tsjekkiske beste praksiser med norske interessenter.

 

Prosjektmilepæler:
  • 11. september 2024: Workshop med nøkkelspillere i den tsjekkiske matverdikjeden. Dette arrangementet legger til rette for kunnskapsutveksling og samarbeid på nasjonalt nivå, og gir evidensbaserte anbefalinger tilpasset Tsjekkia. Målene inkluderer å bygge relasjoner blant tsjekkiske matinteressenter, identifisere nøkkelbarrierer og muligheter innen den tsjekkiske matverdikjeden, og diskutere den norske konteksten.
  • 6.–9. oktober 2024: Tsjekkisk kunnskapsutvekslingsoppdrag til Norge. Dette oppdraget vil fokusere på nettverksbygging med norske matinteressenter og få innsikt fra sesjoner om bærekraftige og sirkulære matinitiativer i Norge.
  • 23. oktober 2024: Avsluttende arrangement som viser prosjektets resultater, beste praksiser fra både Tsjekkia og Norge, og diskusjon om fremtidige trender og handlingsprioriteringer. Arrangementet strømmes også på nett.

 

Du kan lære mer om prosjektet på tsjekkisk her. (kan enkelt oversettes til norsk ved å bruke oversettelsesfunksjonen i nettleseren din eller gjennom Google Translate).

 

English version

The project is led by the Institute of Circular Economy (INCIEN), based in the Czech Republic, in collaboration with the Norwegian partner CIVAC, and funded by the EHP Fonds and Norway Grants.

The project explores the theme of circular economy within the food value chain, focusing on sharing and deepening knowledge in the food sector and initiating collaboration with key Czech and Norwegian stakeholders.

The aim of the project is to raise awareness and bring the topic of food to a wider audience across various organisations and businesses — from corporates and SMEs to
nonprofit organisations and public sector bodies. By highlighting the complexity of the food sector, the project seeks to inform these organisations and bring them together to collaborate. In particular, Norwegian experience and know-how will be crucial for inspiring the Czech audience through examples of best practices and successful case studies. The project also aims to share Czech best practices with Norwegian stakeholders.

 

Project milestones:
  • 11 September 2024: Workshop with key players in the Czech food value chain. This event facilitates knowledge exchange and collaboration at the national level, providing evidence-based recommendations tailored to the Czech Republic. Goals include building relationships among Czech food stakeholders, identifying key barriers and opportunities within the Czech food value chain, and discussing the Norwegian context.
  • 6–9 October 2024: Czech knowledge exchange mission to Norway. This mission will focus on networking with Norwegian food stakeholders and gaining insights from sessions on sustainable and circular food initiatives in Norway.
  • 23 October 2024: Final event showcasing project achievements, best practices from both the Czech Republic and Norway, and discussing future trends and priorities for action. The event is also streamed online.

 

You can learn more about the project in Czech here. (can be easily translated into English using the translation feature in your browser or through Google Translate).

Del artikkelen:

Lignende artikler

ReMass – Bedriftsnettverk for resirkulerte masser

Hovedmålet med ReMass er å skape nye verdikjeder for produksjon av resirkulerte tilslag og økt bruk av kortreiste, stedlige masser i vei-, bygg- og anleggsprosjekter. Dette skal bidra til bedre utnyttelse av ressurser og redusere mengden masser som går til deponi.

Les mer

Circular Food Futures – prosjektmøte i Oslo

6.-9. oktober var vi i CIVAC i Oslo for å møte representanter fra INCIENs prosjektgruppe i tilknytning til prosjektet Circular Food Futures. Sammen besøkte vi ulike aktører innen verdikjeden for mat, og reflekterte rundt muligheter og utfordringer i verdikjeden, både i Tsjekkia og i Norge.

Les mer