Circular Food Futures – prosjektmøte i Oslo

6.-9. oktober var vi i CIVAC i Oslo for å møte representanter fra INCIENs prosjektgruppe i tilknytning til prosjektet Circular Food Futures. Sammen besøkte vi ulike aktører innen verdikjeden for mat, og reflekterte rundt muligheter og utfordringer i verdikjeden, både i Tsjekkia og i Norge.

Prosjektets resultater vil bli delt onsdag 23. oktober under et hybrid arrangement i Tsjekkia. For deltagelse online kan du registrere deg her: https://forms.gle/jumtwYHHvvy2KY3r7

 

Linderud nærmiljøhage

Vi diskuterte suksessene med det sterke sosiale aspektet ved Linderud, som tilbyr et fellesskapsområde og en grønnsakshage hvor mange føler en tilhørighet. Vi snakket også om utfordringene, som mangel på et varmt fellesskapshus med kjøkken og avhengigheten av ekstern finansiering.

 
ASIA Aker Brygge

Vi snakket om ASIAs bærekraftige meny som inneholder økologiske, lokale ingredienser, og deres innsats for å minimere avfall ved å bruke mindre porsjoner og separate beholdere for ikke-spiselig avfall.

 

Den tsjekkiske ambassade

Vi diskuterte prosjektets mål og resultater så langt, samt muligheten for samarbeid i fremtidige prosjekter.

 
Losæter

Vi fikk en oversikt over Losæter, et urbant kunst- og landbruksprosjekt, og deres aktiviteter som inkluderer dyrking av eldgamle kornsorter og arrangementer for matlaging.

 
Oslo kommune

Under vårt møte med Oslo kommune diskuterte vi ulike initiativer og utfordringer knyttet til matsikkerhet, inkludert Matvett-initiativet om matsvinn, fraværet av permanente matpolitikkråd, urbane landbruksprosjekter og byens rolle i å fremme bærekraftige matsystemer. FUSILLI-prosjektet Oslo deltar i var også en sentral del av samtalen.

 

U.reist

Under vår diskusjon med U.Reist fokuserte vi på deres urbane landbruksprosjekter, med vekt på samfunnsengasjement, profesjonell hageforvaltning og utfordringene med å selge grønnsaker til konkurransedyktige priser.

 
Geitmyra

Vi besøkte Geitmyra, et kulinarisk senter for barn, og diskuterte deres programmer for å lære barn om sunn mat og matbevissthet.

 
Matsentralen Norge

Vi lærte om Matsentralen Norges arbeid med å redistribuere overskuddsmat til de som trenger det, og deres samarbeid med supermarkeder og veldedighetsorganisasjoner.

 
NMBU
Under vår diskusjon med NMBU fokuserte vi på utfordringene og mulighetene innen bærekraftige matsystemer, og understreket viktigheten av tverrfaglig samarbeid og innovative løsninger for å adressere matsikkerhet og miljømessig bærekraft.
Del artikkelen:

Lignende artikler

Circular Food Futures – prosjektmøte i Oslo

6.-9. oktober var vi i CIVAC i Oslo for å møte representanter fra INCIENs prosjektgruppe i tilknytning til prosjektet Circular Food Futures. Sammen besøkte vi ulike aktører innen verdikjeden for mat, og reflekterte rundt muligheter og utfordringer i verdikjeden, både i Tsjekkia og i Norge.

Les mer