Frank hjelper deg med avfallet

Ekteparet Sissel Albertsen og Maurizio Lucia så seg lei av at søppeldunken under vasken stadig ble raskere ble full. Resultatet ble Frank.

Frank er en avfallsbøtte som presser sammen plastemballasje, restavfall og papir. Gründerekteparet Sissel Albertsen og Maurizio Lucia er folkene bak produktet som nå blir å se i blant annet Claes Ohlson butikker over hele Norden.

– Ideen til Frank fikk vi med bokstavelig talt en fot oppi søppelbøtta. Vi tenkte at det måtte være noen som hadde tenkt ut en eller annen fiks løsning for komprimering av husholdningsavfallet. Men etter litt leting rundt omkring, fant vi ut at det rett og slett ikke var noen som hadde tenkt på akkurat dette. I hvert fall ikke et produkt som var godt nok. Da ble ideen om Frank født og oppstarten av bedriften Komprimo var et faktum, forklarer Sissel.

Det skal være lett å bruke. Du bare kaster avfallet. Setter på lokket og presser ned.

Etter fem år med design, testing, søking etter midler og andre utfordringer som hører en nyoppstartet bedrift til, ble Frank lansert i 2014.

– Responsen siden oppstarten har egentlig vært veldig god. Vi har per nå solgt godt over 40.000 produkter, og i sommer landet vi en avtale med Clas Ohlson som gjør at Frank finner veien til butikker i både Norge, Sverige og Finland, sier Sissel.

Frank er laget i resirkulerbar plast og med låsbart lokk. Den har en patentert, manuelt komprimeringssystem, utviklet i samarbeid med lokale renovasjonsselskaper.

– Vi har i disse årene hatt mange opp og nedturer. Det har vært mange runder med utvikling og uttesting og vi er i dag veldig stolte av å kunne levere en optimalt miljøvennlig avfallskomprimator som er helt manuell, uten hydrauliske eller elektriske komponenter, sier Sissel.

Bærekraftig samfunnsutvikling, redelighet og enkelhet er noen av verdiene som Komprimo er forankret i, og gjennom disse ønsker vi å skape varige verdier og sette tydelige spor.

Frank har et volum på rundt 11 liter, men kan komprimere opp til 70 liter, alt etter hvilken type avfall du har i dunken.

Vi har per nå solgt godt over 40.000 produkter, og i sommer landet vi en avtale med Clas Ohlson

– Det skal være lett å bruke. Du bare kaster avfallet. Setter på lokket og presser ned. Du lar den stå i komprimert posisjon til neste gang du skal kaste, forklarer Sissel.

I sommer ble også medlem av CIVAC.

– Vi har et ønske om å være en del av et fagnettverk hvor vi kan dra veksler på hverandre og kanskje også innlede samarbeide med andre aktører innenfor den samme bransjen. Vi synes CIVAC er en veldig fin arena hvor vi kan stifte nye bekjentskaper, mener Sissel.

Del artikkelen:

Lignende artikler