Prosjektet tar utgangspunkt i forprosjektet til Rambøll og fokuserer på å realisere en ny industribedrift for produksjon av resirkulerte tilslag. Det innebærer også utvikling av verktøy og tjenester som kobler tilbydere av stedlige masser med sluttbrukere. Hovedaktivitetene inkluderer markedskartlegging, teknologiavklaring, etablering av et driftsselskap, og utvikling av verktøy og tjenester.
Prosjektet har flere langsiktige mål, inkludert å øke verdiskapningen og konkurransekraften hos aktørene i nettverket, samt å realisere løsninger og tjenester som tilrettelegger for bruk av kortreiste, stedlige masser. Det er også fokus på å spre kunnskap og erfaringer fra prosjektet til private og offentlige aktører.
Prosjektet er et samarbeid mellom flere aktører:
- Odd Einar Kne AS: Søker og administrativ prosjektleder. De har tro på at gjenbruk og kortere kjøreavstand har stor positiv effekt på miljøet og ønsker å bidra til å identifisere kommende prosjekter og gjennomføring på et praktisk nivå.
- CIVAC: Regionalt knutepunkt innen sirkulærøkonomi som tilfører nettverk og kompetanse.
- Frøseth/Swerock: Pukk og grusleverandør av jomfruelige masser, opptatt av gjenbruk og resirkulering, spesielt fokus på asfalt.
- Overhalla Betongbygg: Samarbeider med SINTEF rundt bruk av resirkulert betong.
- Innherred Renovasjon: Deponieier, ser nødvendigheten av å bidra til bærekraft og må være et marked for å ta i bruk resirkulerte tilslag.
- SINTEF: Materialer og ressursoptimalisering, med fokus på betongslam og resirkulering.
- Farbu&Gausen: Ser fordeler med gjenbruk av masser, god økonomi og miljøaspekt samt bedre logistikk.
- NOKR: Rådgivende ingeniører som prosjekterer bygg og bruker resirkulert betong.
- SIGN Arkitektur: Arkitektkontor med fokus på rehabilitering og transformasjon, gjenbruker betong som ikke rives.
- Proneo AS: Innovasjonsselskap som bistår med prosjektutvikling og prosjektledelse.