Paradokset

Paradokset er en podcast-serie hvor vi i ressursklyngen CIVAC vil utforske de viktigste temaene og trendene innenfor bærekraft og sirkulærøkonomi.

Tiltak og investeringer må lønne seg, eller bære seg som de sa i gamle dager. Hvis ikke er de ikke bærekraftige.

I hver episode besøker vi bedrifter og innovatører som gjør en forskjell.

Serien er et samarbeid mellom; Danske Bank, Salvesen & Thams og Azets Insight. Til å utforske nye ideer og kunnskap i feltet har vi har vi med oss eksperter og tenkere fra NTNU, og vi bruker Kommunikasjonshuset Trio Media til å produsere og publisere podcasten

Bærekraftig innovasjon hos Norsk Kylling

I den første episoden av Paradokset vil vi ta for oss bærekraftig innovasjon i verdikjeden til Norsk Kylling. De står for en ny innovasjon i bransjen – en ny kyllingrase.
Episode 1

Verdier i avfallet

Er næringslivet villig til å betale prisen det koster for å hente ut verdiene som finnes i avfallet som kastes? Vi har snakket med renovasjonsselskapet Isak D. Westgaard om akkurat dette i episode 2 av "Paradokset"
Episode 2

Hvordan gå fra lineær til sirkulær økonomi

I denne episoden av Paradokset tar vi en prat med Knut Marius Skoglund – leder for bedriftsmarkedet i Norge hos Danske Bank, og tidligere visesentralbanksjef og nå professor ved NTNU, Egil Madsen. Vi snakker om utfordringene bedrifter i Norge kan stå ovenfor når de skal gå fra lineær til sirkulær økonomi. Vi fikk problemer teknologien i en mikrofon og har brukt programvare med kunstig intelligens for å kompensere. Så lyden er ikke helt tipp-topp, men vi anbefaler deg å lytte årvåkent for menneskene vi hører fra i denne episoden er det en del å lære av.
Episode 3