Hvilke ressurser finnes i restavfallet

Rapporten fra plukkanalyseprosjektet er klar. Les den her.

I løpet av høsten 2021 har har Mepex på oppdrag fra avfallsklyngen CIVAC – Circular Values Cluster – gjennomført en analyse av restavfallet som kastes i Midt-Norge.

I alt åtte interkommunale- og kommunale renovasjonsselskaper og to næringsaktører i Midt-Norge har levert fra seg restavfall fra husholdninger, hytterenovasjon og gjenvinningsstasjoner – som igjen har blitt nøye analysert for å undersøke hvor flinke vi som forbrukere faktisk er til å sortere rett. To andre eksterne interkommunale og kommunale renovasjonsselskaper har også levert fra seg egne tall som danner grunnlaget for analysen. Det er den største undersøkelsen i sitt slag som noen gang er blitt gjennomført i Norge.

I tillegg er også Norsirk, Norsk Metallgjenvinning og Statskraft Varme deltagere i prosjektet.

Her kan du lese deg gjennom rapporten fra prosjektet.

Del artikkelen:

Lignende artikler